The Gingerbread House

"Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." IM"Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.."

As part of the annual ‘Open House’ weekend in London, we managed to get a peak into the beautiful home of architect Laura Dewe Mathews who build and designed her own home in Hackney, East London out of solid cross-laminated timber.

“Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork…The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds…To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above…A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs..”

/ first set of photographs by Chloe Dewe Mathews

Advertisements

We make things fit

Ausbau Apartment Wiesbaden is a minimalist house located in Wiesbaden, Germany, designed by Studio Oink. A small apartment in a popular area in Wiesbaden, familiarly, quiet and bright, these were some wishes of the flat owners. The designers created a light atmosphere with a touch of nature by using natural materials and old furniture.  They painted the walls in “grey” and “patina” to make it more open and roomy. They also exposed the original wood flooring and placed ceramic tiles with a special finish on the kitchen wall. Most furniture is tailor-made for each room, so that the owner would have plenty of storage for the small apartment.Ausbau Apartment Wiesbaden is a minimalist house located in Wiesbaden, Germany, designed by Studio Oink. A small apartment in a popular area in Wiesbaden, familiarly, quiet and bright, these were some wishes of the flat owners. The designers created a light atmosphere with a touch of nature by using natural materials and old furniture.  They painted the walls in “grey” and “patina” to make it more open and roomy. They also exposed the original wood flooring and placed ceramic tiles with a special finish on the kitchen wall. Most furniture is tailor-made for each room, so that the owner would have plenty of storage for the small apartment. Ausbau Apartment Wiesbaden is a minimalist house located in Wiesbaden, Germany, designed by Studio Oink. A small apartment in a popular area in Wiesbaden, familiarly, quiet and bright, these were some wishes of the flat owners. The designers created a light atmosphere with a touch of nature by using natural materials and old furniture.  They painted the walls in “grey” and “patina” to make it more open and roomy. They also exposed the original wood flooring and placed ceramic tiles with a special finish on the kitchen wall. Most furniture is tailor-made for each room, so that the owner would have plenty of storage for the small apartment. Ausbau Apartment Wiesbaden is a minimalist house located in Wiesbaden, Germany, designed by Studio Oink. A small apartment in a popular area in Wiesbaden, familiarly, quiet and bright, these were some wishes of the flat owners. The designers created a light atmosphere with a touch of nature by using natural materials and old furniture.  They painted the walls in “grey” and “patina” to make it more open and roomy. They also exposed the original wood flooring and placed ceramic tiles with a special finish on the kitchen wall. Most furniture is tailor-made for each room, so that the owner would have plenty of storage for the small apartment. Ausbau Apartment Wiesbaden is a minimalist house located in Wiesbaden, Germany, designed by Studio Oink. A small apartment in a popular area in Wiesbaden, familiarly, quiet and bright, these were some wishes of the flat owners. The designers created a light atmosphere with a touch of nature by using natural materials and old furniture.  They painted the walls in “grey” and “patina” to make it more open and roomy. They also exposed the original wood flooring and placed ceramic tiles with a special finish on the kitchen wall. Most furniture is tailor-made for each room, so that the owner would have plenty of storage for the small apartment. Ausbau Apartment Wiesbaden is a minimalist house located in Wiesbaden, Germany, designed by Studio Oink. A small apartment in a popular area in Wiesbaden, familiarly, quiet and bright, these were some wishes of the flat owners. The designers created a light atmosphere with a touch of nature by using natural materials and old furniture.  They painted the walls in “grey” and “patina” to make it more open and roomy. They also exposed the original wood flooring and placed ceramic tiles with a special finish on the kitchen wall. Most furniture is tailor-made for each room, so that the owner would have plenty of storage for the small apartment. Ausbau Apartment Wiesbaden is a minimalist house located in Wiesbaden, Germany, designed by Studio Oink. A small apartment in a popular area in Wiesbaden, familiarly, quiet and bright, these were some wishes of the flat owners. The designers created a light atmosphere with a touch of nature by using natural materials and old furniture.  They painted the walls in “grey” and “patina” to make it more open and roomy. They also exposed the original wood flooring and placed ceramic tiles with a special finish on the kitchen wall. Most furniture is tailor-made for each room, so that the owner would have plenty of storage for the small apartment. Ausbau Apartment Wiesbaden is a minimalist house located in Wiesbaden, Germany, designed by Studio Oink. A small apartment in a popular area in Wiesbaden, familiarly, quiet and bright, these were some wishes of the flat owners. The designers created a light atmosphere with a touch of nature by using natural materials and old furniture.  They painted the walls in “grey” and “patina” to make it more open and roomy. They also exposed the original wood flooring and placed ceramic tiles with a special finish on the kitchen wall. Most furniture is tailor-made for each room, so that the owner would have plenty of storage for the small apartment.

Ausbau Apartment Wiesbaden is a minimalist house located in Wiesbaden, Germany, designed by Studio Oink. A small apartment in a popular area in Wiesbaden, familiarly, quiet and bright, these were some wishes of the flat owners. The designers created a light atmosphere with a touch of nature by using natural materials and old furniture.

They painted the walls in “grey” and “patina” to make it more open and roomy. They also exposed the original wood flooring and placed ceramic tiles with a special finish on the kitchen wall. Most furniture is tailor-made for each room, so that the owner would have plenty of storage for the small apartment.

 

/ for more great Art, Architecture, Design and Photography works, come follow us now on Facebook or visit us on Pinterest

 

.

 

Contrast

white interior design architecture bedroom studio contrast art artist working space apartment flat home living decor elle decoration stylewhite interior design architecture bedroom studio contrast art artist working space apartment flat home living decor elle decoration style white interior design architecture bedroom studio contrast art artist working space apartment flat home living decor elle decoration style

Set of photographs of the beautiful black and white studio interior of Danish artist Tenka Gammelgaard / photographs from Elle Deco UK, Oct 2011.

follow us on Facebook and Pinterest!

.

We dream of a new home

modern apartment k studio greece flat interior design architecture white timber wood floor furniture plaka athens decoration style elegant simple modern apartment k studio greece flat interior design architecture white timber wood floor furniture plaka athens decoration style elegant simple modern apartment k studio greece flat interior design architecture white timber wood floor furniture plaka athens decoration style elegant simple modern apartment k studio greece flat interior design architecture white timber wood floor furniture plaka athens decoration style elegant simple modern apartment k studio greece flat interior design architecture white timber wood floor furniture plaka athens decoration style elegant simple modern apartment k studio greece flat interior design architecture white timber wood floor furniture plaka athens decoration style elegant simple modern apartment k studio greece flat interior design architecture white timber wood floor furniture plaka athens decoration style elegant simple modern apartment k studio greece flat interior design architecture white timber wood floor furniture plaka athens decoration style elegant simple modern apartment k studio greece flat interior design architecture white timber wood floor furniture plaka athens decoration style elegant simple

A beautiful, modern and simple apartment featuring a most elegant combination of white minimalism and the warmth of timber, designed by K-studio, in the district Plaka, Athens, Greece.

.

Lunchtime

vegetarian pizza Lovely nectarine and pistachio Frangipane cooking recipe healthy food lunch kitchen food photgraphy

Lovely nectarine and pistachio Frangipane / find the recipe (in german) at zuckerzimtundliebe.wordpress.com

.

We miss the lights

interior lights decoration fairy lights ikea hallway bike styling lighting cute beautifuly interior design architecture living home modern christmas decor

Twinkle, Twinkle – beautifully styled interior with a clever use of fairy lights for decoration / from the Ikea Christmas catalog 2012.

 

 

.

We take a stand

house highway china tearing down nail house province old retired couple resisting squatting demolition  house highway china tearing down nail house province old retired couple resisting squatting demolitionhouse highway china tearing down nail house province old retired couple resisting squatting demolition

The house of Luo Baogen and his wife who refused to accept an unfair compensation for relocating and stubbornly remained living in their flat as allowed by law, forcing developers to refrain from tearing down their side of this apartment building Xiazhangyang, a village in Zhejiang province, China and eventually building the planned 4 lane highway around the house itself.  / Photographs courtesy of AFP/Reuters/Getty Images

.