We went sightseeing

Rather rare views - from his series 'Empty London' by Nick Dolding Rather rare views - from his series 'Empty London' by Nick DoldingRather rare views - from his series 'Empty London' by Nick Dolding Rather rare views - from his series 'Empty London' by Nick Dolding Rather rare views - from his series 'Empty London' by Nick Dolding Rather rare views - from his series 'Empty London' by Nick Dolding

Rather rare views – from his series ‘Empty London’ by Nick Dolding

We like it here

'It's raining, it's pouring' - beautiful photographs from Engineer/Blogger/Photographer Aishling Browne capturing a British Summer on the streets of Notting Hill, London.'It's raining, it's pouring' - beautiful photographs from Engineer/Blogger/Photographer Aishling Browne capturing a British Summer on the streets of Notting Hill, London. 'It's raining, it's pouring' - beautiful photographs from Engineer/Blogger/Photographer Aishling Browne capturing a British Summer on the streets of Notting Hill, London. 'It's raining, it's pouring' - beautiful photographs from Engineer/Blogger/Photographer Aishling Browne capturing a British Summer on the streets of Notting Hill, London. 'It's raining, it's pouring' - beautiful photographs from Engineer/Blogger/Photographer Aishling Browne capturing a British Summer on the streets of Notting Hill, London. 'It's raining, it's pouring' - beautiful photographs from Engineer/Blogger/Photographer Aishling Browne capturing a British Summer on the streets of Notting Hill, London.

‘It’s raining, it’s pouring’ – beautiful photographs from Engineer/Blogger/Photographer Aishling Browne capturing a British Summer on the streets of Notting Hill, London.

/ for more great Art, Architecture, Design and Photography works, come follow us now on Facebook or visit us on Pinterest

The Gingerbread House

"Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." IM"Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.." "Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork...The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds...To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above...A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs.."

As part of the annual ‘Open House’ weekend in London, we managed to get a peak into the beautiful home of architect Laura Dewe Mathews who build and designed her own home in Hackney, East London out of solid cross-laminated timber.

“Nicknamed the Gingerbread House by neighbours, the two-storey house sits behind the reconstructed wall of a former Victorian box factory and its tall windows overlap the mismatched brickwork…The architect drew inspiration from decorative vernacular architecture in Russia to design the cedar-shingle facade, then added windows framed by thick galvanised steel surrounds…To avoid overlooking neighbouring houses, all windows had to be placed on the north-facing street elevation, so Dewe Mathews also added a large skylight to bring in natural light from above…A double-height kitchen and dining room sits below this skylight on one side of the house and opens out to a small patio. The adjoining two-storey structure contains a living room on the ground floor, plus a bedroom, bathroom and small study upstairs..”

/ first set of photographs by Chloe Dewe Mathews

We are back on the grid

Serpentine Pavilion by Japanese architect Sou Fujimoto 2013 London

Serpentine Pavilion by Japanese architect Sou Fujimoto 2013 London Serpentine Pavilion by Japanese architect Sou Fujimoto 2013 London Serpentine Pavilion by Japanese architect Sou Fujimoto 2013 London Serpentine Pavilion by Japanese architect Sou Fujimoto 2013 London

Our first architectural exploration in London, the amazing Serpentine Pavilion by Japanese architect Sou Fujimoto, 2013 London / Photographs © Hovercraftdoggy.com

 

for more great Art, Architecture, Design and Photography works, come follow us now on Facebook or visit us on Pinterest

 

 

.

We are moving to London!

london mews warren street architecture uk cobble road houses buildings cute travel love

Tomorrow morning, the Hovercraftdoggies are moving to a little place called London! Once settled, we will be back to our usual self with regular posts every day.

/ Photograph: Warren Mews, London captured by Garry Knight

 

for more great Art, Architecture, Design and Photography works, come follow us now on Facebook or visit us on Pinterest

 

.

 

We will be back

'The London Eye' - a giant 135 metres (443 ft) tall Ferris wheel sitting on the banks of the River Thames in London, England.

‘The London Eye’ – a giant 135 metres (443 ft) tall Ferris wheel sitting on the banks of the River Thames in London, England. Captured by young German photographer Laszlo Schürbüscher

for more great Art, Architecture, Design and Photography works, come follow us now on Facebook or visit us on Pinterest

 

 

.

We decorate

flower decoration georgian townhouse house terrace london england flower pots spring facade decoratino green pub

Photograph of a beautiful Georgian House in Notting Hill, London with its facade decorated with a vast amount of colorful flowers / photographed by Kevin Oliver

for more daily inspiration, follow us on Facebook and Pinterest.

 

.